Category: värnamo nyheter

Luther king

luther king

Martin Luther King () var en amerikansk baptistpräst och ledargestalt för de svartas kamp för lika medborgerliga rättigheter i USA. Han mördades vid ett attentat i Tennessee Här hittar du material som kan relateras till Martin Luther KingEfterkrigstidens huvudlinjer, --Kända personer , USA:s. Martin Luther King (), den afroamerikanska baptistpastorn och ledaren för den amerikanska medborgarrättsrörelsen, hade en dröm om att få ett slut på våldet i världen och han drömde också om jämställdhet mellan de vita och färgade. Den 4 april mördades den amerikanske svarte ledaren och fredspristagaren Martin Luther King i Memphis, USA. King höll på att organisera en demonstration när han träffades i huvudet av ett gevärsskott. I juni greps Kings mördare på London airport. Mördaren, James Early Ray, hade ett år tidigare rymt från ett.

Luther king Video

Martin Luther King and Malcolm X Debate luther king

Luther king - ven kikar

I den lilla orten Plainfield i Wisconsin var Ed Gein känd som den lokala byfånen. Samma år undertecknade han Rösträttslagen the Voting Rights Act. Under sin uppväxt fick King flera gånger känna på baksidan av den aktiva rasåtskillnadspolitiken. King började tvivla och han var rädd. Kings sista timmar i livet Dagen efter, den 4 april, hölls flera möten för att diskutera manifestationen den 8 april. När Ray greps hade han en stor summa kontanter på sig, flera förfalskade pass, och han hade genomgått en operation för att förändra sitt utseende.

Luther king - ett

Gifter sig med Coretta Scott 18 juni Glöm börskrascher och ­överhettade bostadsmarknader. King hade alltid egna vakter med sig. Icke-våldets förkämpe höll på att organisera en demonstration när han träffades i huvudet av ett gevärsskott på en hotellbalkong i Memphis. Året därpå startar SCLC en nationell kampanj mot fattigdom. Jag har en dröm ….

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2