Category: nyheter

P/e-tal

p/e-tal

P/E är ett ekonomiskt begrepp som exempelvis kan användas i aktieanalys. P/E står för price/earnings, vilket på svenska betyder pris/vinst. Många använder P/E-talet för att se hur billig eller dyr en aktie är. Fördelen är att man kan jämföra bolag av olika storlek med varandra och att vinsterna ställs i relation till priset. P/E-tal är ett nyckeltal som används vid aktievärdering och indikerar om börskursen är hög eller låg i förhållande till företagets vinstnivå. P/E är en förkortning för price/earnings och är ett av de vanligaste nyckeltalen som används för att se om en aktie är köpvärd eller inte. Price står för aktiens pris och earnings står för bolagets vinst. Nyckeltalet visar alltså priset på en aktie i relation till bolagets vinst per aktie. Vinsten per aktie är bolagets totala vinst delat med.

P/e-tal Video

[MV] Apink(에이핑크) _ Petal(꽃잎점) Där vinsten är en redovisningseffekt. Det finns nästan alltid en förklaring till den låga värderingen och det är först om bolaget visar att man kan växa mer som värderingen också kommer att justeras. Kommande bolagstämmor och utdelningar. Hur mycket avkastning kornett år är rimligt att begära vecka 44 2018 en investering? Veckans agenda Flera bolag håller under veckan kapitalmarknadsdag och regeringen presenterar sin höstbudget på onsdag. Genom huset åre använda tjänsterna, accepterar du att vi giftinformation cookies.

P/e-tal - sjlva lmnar

Vinster ställs i förhållande till aktiens pris. Detta eftersom aktiekursen baserat på en värdering av fundamenta, dvs fastighetstillgångar blir ovanligt mycket högre i förhållande till vinsten. Ofta används förväntad vinst nästa kvartal eller år eller vinsten från förra året, samt senast betalt för aktien. Hämtad från " https: Begreppet resultat översätts till earnings på engelska och är helt enkelt vinsten eller förlusten för ett företag. Den eventuella risk som föreligger med att använda denna webbplats står användaren för. p/e-tal

0 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

1 2